Single Blog Title

This is a single blog caption

7 tegen 7

 

Geachte heren,

 

Wellicht hebben jullie wel gehoord over het fenomeen 7 keer 7 voetbal, dit is een competitie waarin  voetballers van 35 jaar en ouder spelen tegen leeftijdsgenoten op een half veld. De wedstrijden bedragen twee keer een half uur en op toernooien twee keer 20 minuten en spelen zich bij voorkeur af op de vrijdagavond. Momenteel ben ik aan het inventariseren of er animo is voor het opzetten van zo’n competitie bij Pelikaan S. Eerst willen we graag kijken of er hiervoor animo bestaat. De geluiden zijn tot dusver positief, maar we willen graag weten of de geluiden die te horen zijn bij verschillende mensen, ook kunnen worden omgezet in daden!!

 

De KNVB stimuleert het opzetten van een dergelijke competitie om verschillende redenen. Veel voetballers stoppen met voetbal omdat ze niet meer iedere zaterdag en zondag actief willen zijn. Daarnaast is het spelen tegen (te) jonge tegenstanders ook een belangrijke reden om de schoenen aan de wilgen hangen. Om dit te voorkomen biedt de KNVB verenigingen de mogelijkheid om deel te nemen aan het 7×7 35/45+ voetbal. Hierbij staat niet het presteren centraal, maar wel het op een recreatieve manier een potje voetballen met en tegen leeftijdsgenoten

 

Dus ben je minimaal 35 jaar of ouder en lijkt het je leuk om met wat andere jongens een potje te voetballen, stuur mij dan een mailtje om te kennen te geven dat je wel geïnteresseerd bent. Mijn e-mail is: anneposthumus@home.nl

 

We gaan z.s.m. kijken of er genoeg animo bestaat om een competitie op te zetten, moet lukken denk ik. Mocht dit zo zijn, waar ik wel van uit ga dan zal je worden uitgenodigd om het er onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar over te praten. We gaan dan concrete actie ondernemen om een( of meerdere) teams in te schrijven voor deze competitie.

 

We hopen uiteraard dat jullie reageren en dat we jullie z.s.m. kunnen uitnodigen om spijkers met koppen te kunnen slaan.

 

Met vriendelijke groet,

 

Anne Posthumus