Single Blog Title

This is a single blog caption

Hervatting trainingen jeugd

Beste jongens en meisjes, ouders, trainers en overige leden van Pelikaan S,

We zijn zeer verheugd dat het kabinet de coronamaatregelen heeft kunnen versoepelen en er van de gemeente vanaf woensdag 29 april weer in georganiseerd verband getraind mag worden op ons veld door kinderen t/m 18 jaar.

Wat betekenen de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet voor de verenigingen? Duidelijk is dat het vanaf 29 april weer is toegestaan om jeugd georganiseerd en beheersbaar te laten voetballen bij hun club. Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar (basisschoolleeftijd, t/m onder 13 leeftijdscategorie) van de overheid weer komen trainen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden.
Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar (voortgezet onderwijs, onder 14 t/m onder 19 leeftijdscategorie) is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven.

Daar zijn we voorzichtig blij mee. Sport heeft een positieve invloed op de gezondheid van de jeugd en veel kinderen hebben de afgelopen weken te veel stil moeten zitten. Daarnaast kunnen ze ook weer naar het spelplezier en de omgang met hun voetbalvriendjes en -vriendinnetjes uitkijken.

Het jeugdbestuur van Pelikaan S heeft een skype vergadering gehad en daar is het volgende uitgekomen. Het plan is om weer te beginnen met trainen voor de jongste jeugd (JO 09 en JO 12). Verder zal er voor de JO 15 en de JO19 jeugd begonnen worden met een 1 ½ meter proeftraining op 5 mei voor de JO 15. Mocht deze proeftraining in de praktijk goed werken, dan zullen we ook de trainingen voor deze jeugd hervatten. Mocht het niet goed gaan op deze proeftraining, dan stoppen we ook direct weer met de trainingen voor deze oudere jeugd. Gezondheid en veiligheid zijn en blijven altijd het uitgangspunt.

JO 09 / starten met de training / woensdag 13 mei van 17:00 – 18:00
(niet leden zijn ook van harte welkom)

JO 12 / starten met de training / maandag 4 mei van 18:00 – 19:00

JO 15 / 1 ½ meter proeftraining / dinsdag 5 mei van 18:00 – 19:00 (afhankelijk van deze training zal ook de JO 19 weer de trainingen hervatten of niet)

Op dit moment kunnen we ook mededelen dat de kantine en de kleedkamers voorlopig dicht blijven en dat de ouders niet langs de lijn mogen staan bij de trainingen. Dat betekent dus dat je je thuis al omkleed en ook na de training thuis gaat douchen.

Het is belangrijk dat de sport en ons voetbal de komende periode weer laat zien hoe belangrijk wij zijn voor een gezonde samenleving, waarin de jeugd veilig en verantwoord kunnen sporten. Wij hebben het vertrouwen van het kabinet gekregen om daar op een goede manier invulling aan te geven.

Met sportieve groet,

Jeugdbestuur van Pelikaan S