Single Blog Title

This is a single blog caption

Jan Schulting nieuwe trainer VV Pelikaan S

Jan Schulting wordt de nieuwe hoofdtrainer van Pelikaan S. Schulting heeft bij Pelikaan S een contract getekend voor de periode van 1½ jaar en volgt daarmee John de Hoop op, die enkele weken geleden stopte als hoofdtrainer bij de club.

Schulting (63) is woonachtig in Tijnje, getrouwd en vader van drie dochters waaronder ‘gouden’ shorttrackster Suzanne. Hij voetbalde zelf bij de amateurs van SC Emmeloord en Dijka Steenwijk en kwam in het betaald voetbal uit voor SC Heerenveen. In dienst van de Friezen speelde hij tussen 1978 en 1988 ruim 300 competitieduels. Als linksbuiten was hij zelfs twee keer topscorer van de club.

Nadat hij in 1988 stopte als prof was hij ondermeer trainer in het betaald voetbal bij Cambuur, Veendam en FC Omniworld. Daarnaast trainde hij de amateurclubs Broekster Boys, VVOG, SV Urk, Flevo Boys, WHC Wezep, FVC en het vrouwenteam van SC Heerenveen. Hij brengt dus een enorme schat aan ervaring mee. Het bestuur van Pelikaan S is dan ook verheugd om een trainer met zo een grote staat van dienst, en dus met heel veel ervaring, vanaf volgende week voor de groep te hebben staan en heeft het volste vertrouwen in de samenwerking.