Single Blog Title

This is a single blog caption

Lycurgus – Pelikaan-S

Lycurgus-Pelikaan S

Zaterdagmiddag 9 april 2016, op het gras in de Groningse wijk Vinkhuizen speelt zich de wedstrijd af tussen de trots van deze wijk,S.V. Lycurgus en de V.V. Pelikaan S op het sportpark met de prachtige naam’’West-End’’, deze naam zou je verwachten bij een midden in de stad liggend stadion in een mooie binnenstad van een roemruchte Engelse league club, maar nee hoor, in Vinkhuizen kan het ook gewoon. In de jaren 70 van de vorige eeuw, dit klinkt al heel lang geleden maar dat valt mee, was er nog een volleybal-tak verbonden aan de vereniging. De wegen scheidden zich en de volleyballers acteren momenteel op het hoogste niveau in Nederland.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd was niet te zien dat deze ploeg slechts twaalfde staat in 3C, ze schoten uit de startblokken wat niet direct kansen opleverde maar wel balbezit en veel gewonnen duels voor de mannen van Lycurgus. De eerste kans voor Pelikaan S ontstaat pas in minuut 25!! Maar levert wel direct de voorsprong op door een goal van Freddy. De tweede en derde goal laten niet lang op zich wachten. Opvallend detail hierbij is dat Rafael bij deze drie goals betrokken is  door direct of indirect de bal binnen de zestien af te leveren waaruit wordt gescoord. Waar Freddy zijn tweede maakt door binnen te koppen met zijn rug naar de goal, schiet Petrit beheerst binnen op aangeven van Freddy. Petrit zijn broer Handrit heeft last van een oude blessure en stond naast de

De tweede helft is van een andere orde, slap voetbal, weinig tempo en geen geijkte patronen waar  Pelikaan S zijn tweede plaats aan heeft te danken. Wel maakt Danny Holband de 0-4, wederom op aangeven van Rafael. Danny maakt in de 57e minuut bijna zijn tweede van deze wedstrijd maar raakt de lat waardoor Wasim makkelijk kan scoren. Met nog een paar kleine kansen geloven de Peli’s het wel en laten de teugels wat vieren wat meteen leidt tot de eerste tegentreffer door de spits van Lycurgus die alle ruimte krijgt. Met Ivano voor Rafael, waarom in hemels naam??, lijkt Pelikaan S de wedstrijd uit te willen spelen.

Chavez komt erin voor Ali en speelt degelijk naast Wasim, technisch een goed koppel. Ook Chavez is gezegend met een mooie trap maar mag dit wellicht iets vaker laten zien, als hij de kans krijgt. Een overtreding van Fouad(verassend!!) lijdt tot een strafschop die onberispelijk wordt ingeschoten. Het enige wat nog de moeite waard is om even te melden is de manier waarop Petrit een vrije bal in de kruising jaagt vanaf net buiten de zijkant van de zestien meter. Dit betekent dat de eindstand wordt bepaald op 2-6 en de drie puntjes gaan mee naar Oostwold. Aangezien ook VV Groningen de puntjes in huis haalde tegen en in Glimmen is de strijd nog steeds niet gestreden in 3C.

Volgende week zaterdag is Pelikaan S vrij, op zaterdag 23 april wordt er thuis gebald tegen Noordwolde, aftrap om 15.00 uur.

 

Anne Posthumus