Single Blog Title

This is a single blog caption

Pelikaan S in finale nacompetitie tegen ‘d Olde Veste na 4-0 overwinning op Blauw Wit’34

De eindstrijd om het laatste ‘ticket’ voor de 1e klasse van het zaterdagvoetbal gaat tussen d’Olde Veste’54 en Pelikaan S. De finale wordt zaterdagmiddag 16 juni op het sportpark aan de Parallelweg 2 in Steenwijk afgewerkt, aftrap om 15.00 uur. Blauw Wit’34 degradeert naar de 2e klasse.

Moet Olde Veste zich op 16 juni voor eigen publiek zien te handhaven als eersteklasser, Pelikaan S mikt juist op promotie náár de eerste klasse. In 2014 kwamen de roodhemden nog uit in de vijfde klasse. Olde Veste had zaterdag een vette kluif aan tweedeklasser Leeuwarder Zwaluwen. Pas na verlenging werd het 3-1. Ashley Rochendy Constansia brak de ban, maar Jeton Musliu (broer van ONS Sneek-speler Arton Musliu) maakte er 1-1 van. Die stand stond na 90 minuten nog altijd op het Overijsselse scorebord. In de extra 2×15 minuten zorgde Joy Okenge voor 2-1. Na de 3-1 door Pim ter Voorde gaven de Sweltsjes zich gewonnen. Oud-Sneker Mark Homme van der Veen stond aan de basis van beide laatste treffers.

Pelikaan S bezegelde het degradatielot over Blauw Wit’34: 0-4. Grote man in Leeuwarden was Handrit Hoxhaj. De 30-jarige linkspoot tekende namelijk voor drie van de vier gastengoals. Voor de pauze had de bezoekende club uit het Westerkwartier meer balbezit. Kort na de hervatting opende Hoxhaj de score: 0-1. Na een kwartier kropen aanvoerder Danny Holband c.s. bij een enorme scrimmage door het oog van de bekende naald. Vanaf de 0-2 door Fahim Bellghroub speelde de formatie van technisch adviseur Joop Gall een gewonnen wedstrijd. In de slotfase was Handrit Hoxhaj nogmaals twee keer de gevierde man, zodat het einde bij 0-4 kwam. Een week eerder waren de Oostwolders die twee matchpoints om de titel in 2J om zeep hielpen, tegen BCV aan uitschakeling ontsnapt. Middenvelder Edu de Jonge Rosa sloeg toen bij het scheiden van de markt toe: 1-0. De zeges op BCV en Blauw Wit’34 zullen het zelfvertrouwen ongetwijfeld vergroten.

Met drie goals was Handrit Hoxhaj de grote man bij Pelikaan S. Pelikaan S was met de spelersbus van FC Groningen naar sportpark Wiarda in de Friese hoofdstad afgereisd.

Leave a Reply