Single Blog Title

This is a single blog caption

Pelikaan S naar de kwartfinale van de districtsbeker Noord

Pelikaan S leverde een formidabele prestatie door in Harlingen het favoriet gestarte Zeerobben in de 1/8-finale uit het bekertoernooi te wippen. De 1e klasser uit Harlingen stond in de tweede helft lang op een 1-0 voorsprong maar Pelikaan S kwam op de valreep nog sterk terug. Zowel de gasten als de gastheren hadden na de 1–1 nog kansen op de overwinning. Strafschoppen moesten de beslissing forceren.

De eerste twintig minuten waren voor de bezoekers. Zeerobben kwam er niet aan te pas. Hierna kwamen de mannen van trainer Postma beter in de wedstrijd. De eerste minuten in de tweede helft moest Zeerobben opnieuw terug, maar verdedigend stond het sterk genoeg om de aanvalsdrift te beteugelen. Na tien minuten leidde Stijn Schakenbos de 1–0 in. Hij stuurde Higor da Silva de diepte in. Na slim gebruik te maken van zijn lichaam en snelheid wist hij zich kappend knap vrij te spelen en de score te openen. Hierna kwamen de groenwitten in een flow en hadden ze dit overwicht in doelpunten moeten uitdrukken. Yander Zandbergen was het dichts bij een goal, helaas van 3 meter overgeschoten. Twee minuten later lag de bal aan de andere kant in het doel, 1–1 dankzij Kassim Bizimana. In de slotfase kreeg Marcel Visser uit een corner nog een kans. Zijn harde inzet werd op miraculeuze wijze door de keeper gepareerd. Ook de gasten kwamen nog gevaarlijk door, maar wisten eveneens niet het doel te vinden. Strafschoppen beslisten het duel in het voordeel van Pelikaan S. Jonathan Hensens werd de held van Pelikaan S door de laatste strafschop van Zeerobben formidabel uit zijn doel te ranselen, waarna John van Dalen van Dalen vanaf de stip Pelikaan S naar de kwartfinale van de beker schoot.

In de volgende ronde is de tegenstander van Pelikaan S de hoofdklasser VV Staphorst. Op 3 april a.s. om 20:00 uur staat in Staphorst de kwartfinale VV Staphorst – Pelikaan S ingepland.

 

Leave a Reply