Single Blog Title

This is a single blog caption

Pelikaan S neemt tegen BCV eerste horde

OOSTWOLD – Pelikaan S houdt kans alsnog naar de 1e klasse te promoveren. De ploeg die de titel in 2J aan SV Bedum verspeelde, versloeg BCV met 1-0. De bezoekers uit Burgum lieten voor de pauze ettelijke opgelegde kansen onbenut. Vijf minuten voor tijd maakte middenvelder Edu de Jonge Rosa (26) de ‘gouden’ treffer. De oud-ACV’er liet doelman Arjen Tolman kansloos.

In de volgende ronde gaat de club uit Oostwold zaterdag 9 juni op bezoek bij Blauw Wit’34, dat zich wil handhaven als eersteklasser. De Leeuwarders maakten NEC Delfzijl een illusie armer (2-0). Goed beschouwd is het een wonder dat Pelikaan S nog ‘leeft’. Met meer geluk dan wijsheid haalden ze ongeschonden de pauze.

Bokser in de touwen

Bij vrije trappen van de Burgumer middenvelder Fedde Durk Kingma was het voortdurend alle hens aan dek. De thuisclub bofte bijvoorbeeld dat Erwin van der Meulen het leer in riante positie precies in handen van Hensens kopte. De Fries was na ruim 20 minuten ingevallen voor Harmen Vlietstra, die het veld met een bloedende hoofdwond verliet. Het was zo ongeveer het eerste balcontact van de nieuwkomer. Tien minuten voor de hervatting zat het BCV wederom tegen. Van achter zijn standbeen langs trof spits Paul Westra de paal. Bovenal deed Pelikaan S in de eerste 45 minuten denken aan een aangeslagen bokser die voortdurend in de touwen hing.
Niets lukte bij de gastheren, die de afgelopen weken tegenslag op tegenslag incasseerden. Zowel thuis tegen SV Bedum (0-1) als uit tegen Groen Geel (3-0 verlies) lieten ze het op matchpoint volledig afweten. Bovendien kon Pelikaan S tegen BCV geen beroep doen op aanvaller Kassim Bizimana (hooikoorts), de voor één duel geschorste Fahim Bellghroub en de geblesseerde Jordy Kailie.

Vaardige individuen

Pas na de thee kregen de roodhemden meer greep op de partij. De bezoekers van oefenmeester Jasper Bouma begonnen wat vermoeid te raken en Pelikaan S toonde bij vlagen waartoe de stuk voor stuk vaardige individuen in staat zijn. Handrit Hoxhaj (net over) profiteerde bijna van een fout door Roel van der Meulen (ex-Harkemase Boys). Na een afgemeten pass van dezelfde Hoxhaj lepelde de gehinderde Max de Boom de knikker over. Het bleek uitstel van executie, want na een rush strandde middenvelder Dhirin Sewgobind op Tolman. Op de perfecte rebound van De Jonge Rosa was de uitgelopen doelwachter echter kansloos: 1-0.
Bijna zorgde De Boom met een boogbal voor een tweede doelpunt. Vlak voor tijd was Pelikaan S zelfs aangewezen op Hensens. De keeper onderscheidde zich toen bij een inzet van Roel van der Meulen. Niet veel later hield de goed fluitende Paul Lips het voor gezien.
Om de finale op 16 juni te halen moet Pelikaan S op 9 juni tegen Blauw Wit’34 heel wat beter voor de dag komen. Wellicht biedt het laatste half uur tegen BCV enig houvast. Bij die club nemen de routiniers Cor de Jong (35, 18 jaar in de hoofdmacht) en de onlangs vader geworden Roel van der Meulen (33) binnenkort afscheid.

Basisopstellingen:
Pelikaan S: Hensens; El Baroudi, Holband, Van Dalen, Spinder; Sewgobind, De Jonge Rosa, Hoxhaj; De Boom, Van Dijk en Domingos Vemba.
BCV: Tolman; Frimpong, De Jong, Elzinga, Rusticus; Roel van der Meulen, Kingma, Bos; Pander, Westra en Vlietstra.

Scoreverloop: 85. 1-0 Edu de Jonge Rosa.
Scheidsrechter: Paul Lips (Delfzijl).

Samenvatting: http://www.dvhn.nl/sport/Terugkijken-Pelikaan-S-in-slotfase-langs-BCV-23239635.html

Leave a Reply