Single Blog Title

This is a single blog caption

Pelikaan S verliest met 3-0 en eindigt als 2e in de 2e klasse J

Groen Geel hield zaterdagmiddag op sportpark Corpus den Hoorn Pelikaan S af van het kampioenschap in de tweede klasse J. Pelikaan S eindigt uiteindelijk als 2e in de competitie en kan via de nacompetitie nog wel promoveren naar de 1e klasse. Ondanks de 3-0 winst speelt Groen Geel ook nacompetitie maar dan tegen degradatie.

Het individueel technisch vaardige Pelikaan S had aan een punt genoeg, maar was niet bestand tegen de Groningers die als team streden. Door een schot van Peter Kersing en een mooie stift van Koen Olde Monnikhof werd het bij rust 2-0. Na de pauze drong Pelikaan S wel even aan, maar in de laatste minuut gooide Olde Monnikhof de wedstrijd op slot.

Even leek alles toch goed te vallen voor beide clubs. Maar FC Meppel pakte in de slotfase toch een punt, waardoor Groen Geel nacompetitie moet spelen. SV Bedum won vlak voor tijd met 3-2 van Omlandia waardoor niet Pelikaan S, maar Bedum kampioen werd.

Groen Geel was met een flinke eindspurt bezig, maar staat zo laag door een slecht start van het seizoen. “We spelen nu met veel inzet en strijd en ik weet honderd procent zeker dat we het in de nacompetitie redden en tweedeklasser blijven”, aldus Groen Geel speler Koen Olde Monnikhof. Groen Geel speelt zaterdag thuis tegen Noordwolde in de nacompetitie.

“We zijn niet in staat een achterstand weg te werken”, zei trainer en oud prof Joop Gall, die een adviserende rol heeft bij Pelikaan S. “En het lijkt wel of we de laatste weken een soort kampioensstress hebben, dat we niet met de spanning om kunnen gaan”.

Aanstaande zaterdag is in Oostwold BCV uit Burgum de tegenstander van Pelikaan S in de eerste ronde van de nacompetitie. Het 2e moet ook nacompetitie spelen. Zij spelen ervoor om ook komende seizoen te mogen uitkomen in de 2e klasse. We zijn dus nog niet klaar in Ootwold met het voetbalseizoen 2017-2018.

 

Leave a Reply