Single Blog Title

This is a single blog caption

Pelikaan S verliest van d’ Olde Veste en grijpt naast promotie

Voor de Pelikaan S was de afloop van de wedstrijd in Steenwijk een hard gelag, want over 90 razend spannende minuten waren de mannen uit Oostwold zeker niet minder geweest. Sergio van Dijk miste echter drie ideale kopkansen en tot overmaat van ramp zag Jordy Kailie tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en dus rood.

Gesterkt door het nemen van beide eerste hordes in de play-offs begonnen beide teams vol goede moed aan de alles-of-niets ontmoeting. Daarin moesten de bezoekers uit Oostwold het stellen zonder spits Kassim Bizimana en John van Dalen (vakantie). De verdediger werd vervangen door de 40-jarige Kurt Elshot, die centraal achterin een sterke indruk zou achterlaten.

Het soms slordige Pelikaan S controleerde het tweede bedrijf. Olde Veste was alleen gevaarlijk bij stilstaande situaties, maar bij de vrije trappen en corners van Mark Homme van der Veen ‘stond’ Pelikaan S goed. Twintig minuten voor tijd miste Van Dijk op aangeven van Max de Boom zijn tweede kopkans. Niet veel later maakte de vleugelspits plaats voor Dhirin Sewgobind. Enkele minuten later voorkwam Olde Veste-sluitpost Tom Holleboom (volgend seizoen Staphorst) dat Fahim Bellghroub kon ‘afdrukken’.

De rode kaart voor Jordy Kailie was voor de roodhemden een slecht voorteken. De Overijsselers roken hun kans en steeds meer Westerkwartierders liepen op hun tandvlees. Een vrije trap van Van der Veen vloog over de lat, waarop de coaches Leo Blom en Jan Derk Brandsma een meesterzet deden. Ze offerden verdediger Jordy Blijham (had al geel) voor Gerald Kloeten, die het vertrouwen niet zou beschamen. Nadat Sergio van Dijk weer eens rakelings naast kopte, moest Jonathan Hensens aan de andere kant een hoge bal tot hoekschop verwerken. Van der Veen belastte zich ermee en Kloeten werd bedolven onder juichende geelblauwen, die volgend seizoen getraind worden door stad-Groninger Willem Lanjouw.

Voor Joop Gall was het zijn laatste wedstrijd voor Pelikaan S. Hij is momenteel in gesprek met verschillende clubs en gaat volgend jaar waarschijnlijk in het buitenland aan de slag.

 

Leave a Reply