Single Blog Title

This is a single blog caption

Pelikaan S wint met 2-3 van PKC’83. Nieuwkomer Yüksel scoort bij debuut tweemaal.

GRONINGEN – Pelikaan S doet sinds zaterdag nadrukkelijk mee in de titelstrijd van 1E zaterdag. Met dank aan Muhammed Yüksel. Als invaller doelpuntte de 24-jarige spits twee keer tegen PKC’83 dat op thuisbasis De Kring aan de Peizerweg een ongelukkige wedstrijd speelde: 2-3. Enkele jaren geleden kwam Yüksel nog uit voor Nieuw Buinen. De afgelopen seizoenen was hij onder andere prof bij het Turkse Antalyaspor en zijn overschrijving naar Pelikaan S kwam net op tijd rond.

In Groningen begon hij op de bank, maar na de thee liet Jos Hooiveld hem invallen. De oud-prof nam de honneurs waar voor de onlangs aangestelde trainer Jan Schulting, die bij het EK in Hongarije zijn dochter en shorttrackdiva Suzanne aanmoedigde. De boeking was al verricht voordat de coach in Oostwold zijn contract tekende. Ook op 15 februari wanneer Pelikaan S thuis VV Winsum treft, zal Schulting ontbreken, dan om zijn dochter aan te moedigen bij het ISU World Cup Shorttrack in Dordrecht.
Ongeveer 200 toeschouwers trotseerden de kou om getuige te zijn van PKC’83 – Pelikaan S. De derby bleek het aanzien meer dan waard en lange tijd kon de ontmoeting alle kanten op. Bij de thuisclub haakte centrale verdediger Wesley Walstra in de warming-up geblesseerd af. Max van der Hem was zijn vervanger. Onder de lat bleek Ben Meedendorp hersteld van zijn hoofdblessure, waardoor hij kort voor de Kerst tegen Noordscheschut uitviel. De bezoekers moesten het stellen zonder genoemde Jos Hooiveld en de geblesseerde Sergio van Dijk.
PKC startte beter, maar een vrije trap van Bryan Inge miste zuiverheid en Giovanni Salvo schoot in kansrijke positie naast. De eerste gastenmogelijkheid betekende prompt 0-1. Uit een indraaiende corner van Jeroen Haan kopte de ongedekte Jan Hooiveld raak. Vijf minuten later trof de door Anton Jongsma gelanceerde Haan in vrije positie de voet van sluitpost Meedendorp. De gelijkmaker van Jeffrey Noordveld, na ruim een half uur, kwam onverwacht. De linksachter verraste doelman Devon Harmsma vanaf minstens 25 meter (1-1). Aan de overzijde dacht Haan te kunnen juichen, maar op advies van zijn voor buitenspel vlaggende assistent zette arbiter Plat een streep door het doelpunt. Op slag van rust leek het 2-1 worden, maar een ondermaatse kopbal van dichtbij bood keeper Meedendorp de kans te redden.

In de rust pleegde Jos Hooiveld een dubbele wissel. De verdedigers Jos Bulten en John van Dalen maakten plaats voor Muhammed Yüksel en Dustin Jansen, die als rechtsachter ging fungeren. Van Dalen had voor rust een bloedende hoofdwond opgelopen. De 2e helft was amper begonnen of de attente Yüksel scoorde na een één-twee combinatie: 1-2. Ondertussen weigerde het veel lager geklasseerde PKC’83 bij de pakken neer te zitten. Simon Schreiber kopte echter rakelings over, zoals de formatie van Bennie de Jong en assistent Robert Groninger méér mogelijkheden onbenut liet. Het rendement van Muhammed Yüksel lag een stuk hoger. De invaller hielp Pelikaan S aan een 1-3 voorsprong. Omdat Van der Hem de bal nog beroerde, was Meedendorp kansloos. Enkele minuten later profiteerde zijn ploeg van de verslappende concentratie bij de Westerkwartierders. De altijd hardwerkende spits Koen Hateboer ontsnapte in het centrum aan de aandacht en prompt had doelwachter Harmsma voor de tweede maal het nakijken: 2-3.

Jordy van Rijszen dupeerde daarna de thuisclub door rood te pakken. De verdediger kreeg het aan de stok met Jan Hooiveld en na zijn assistent te hebben geraadpleegd dirigeerde fluitist Plat de zondaar naar de kleedkamer. In ondertal kon het vermoeide PKC’83 geen vuist meer maken. Namens Pelikaan S trof Fahim Bellghroub uit een vrije trap nog de paal. Toen de gedreven middenvelder zijn enkel blesseerde, moest Jos Hooiveld zelf nog (even) in actie komen.
Zaterdag komt koploper Oranje Nassau (4-2 zege op stadgenoot VV Groningen) naar Sportpark de Gaveborg in Oostwold.

Basisopstellingen:
PKC’83: Meedendorp; Augustin, Van Rijszen, Van der Hem, Noordveld; Salvo, Vroom, Pinheiro; Inge, Hateboer en Schreiber.
Pelikaan S: Harmsma; Bulten, Van Dalen, Wagenaar, Elderman; Bellghroub, Zimmerman, Albadawi, Jongsma; Haan en Hooiveld.

Scoreverloop: 18. 0-1 Jan Hooiveld, 33. 1-1 Jeffrey Noordveld, rust, 47. en 67. 1-2 en 1-3 Muhammed Yüksel, 70. 2-3 Koen Hateboer.
Scheidsrechter: Mauricio Rik Plat (Groningen).
Rood: 77. Jordy van Rijszen (PKC’83).