Single Blog Title

This is a single blog caption

Shkodran Metaj van HHC Hardenberg naar Pelikaan S

OOSTWOLD – Met veel genoegen kunnen we melden dat Shkodran Metaj in het seizoen 2020-21 het rood/zwart van Pelikaan S zal dragen.

Shkodran Metaj komt over van HHC Hardenberg. Met HHC kwam hij sinds het seizoen 2016-17 uit in de 2e divisie, het hoogste amateurniveau van Nederland. Shkodran heeft een verleden als prof in Nederland en in het buitenland.

Shkodran werd geboren in het toenmalige Joegoslavië, maar heeft de Nederlandse nationaliteit. Hij begon met voetballen bij de amateurclub VV Froombosch, waar hij door FC Groningen werd opgemerkt en in de jeugdopleiding terechtkwam. Voorafgaand aan het seizoen 2007-08 werd de middenvelder aan de hoofdmacht van FC Groningen toegevoegd. Op zondag 2 september 2007 maakte Shkodran zijn debuut voor FC Groningen in de uitwedstrijd tegen Ajax. Na een verhuurperiode bij RKC Waalwijk tekende Shkodran in augustus 2011 een verbintenis voor drie seizoenen bij FC Emmen. Het eerste daarvan was op huurbasis om zijn laatste contractjaar bij FC Groningen vol te maken. Na afloop van zijn contract in Emmen vertrok Shkodran in de zomer van 2014 naar het Albanese Flamurtari Vlorë waar hij een tweejarige verbintenis tekende. Ondanks het doorlopende contract is hij na een jaar weer op zoek gegaan naar een andere club. Na een proefstage bij MVV in de voorbereiding op het seizoen 2015-16 heeft hij van VVV Venlo de kans gekregen om zich te bewijzen tijdens een trainingskamp. In augustus 2016 maakte Shkodran de overstap naar HHC.

Skhodran doorliep een aantal jeugdelftallen van Oranje, waaronder onder 16, onder 17 en onder 21, maar speelde geen grote toernooien. 5 maart 2014 was een speciale dag voor Shkodran. Kosovo speelde haar allereerste officiële voetbalinterland tegen Haïti en Shkodran behoorde tot de selectie. De wedstrijd eindigde in 0-0. Shkodran kreeg geen speeltijd. Bijzonder was het wel. “We speelden onder de vlag van de FIFA. Het volkslied werd bijvoorbeeld niet afgespeeld. Haha, de supporters trokken zich daar weinig van aan. Ze begonnen zelf luidkeels het volkslied te zingen. Man, het stadion zat bomvol”. Na de indrukwekkende wedstrijd tegen Haïti, speelde Shkodran in 2014 drie wedstrijden voor Kosovo. “Oefenwedstrijden tegen Turkije, Senegal en Oman. Stuk voor stuk mooie ervaringen”. In mei 2016 werd Kosovo erkend door de UEFA en mocht het land in de toekomst kwalificatiewedstrijden spelen voor een plekje op eindtoernooien. Shkodran was blij, maar wist al snel dat hij niet in aanmerking kwam voor het nationale team. “Ik stond op amateurbasis onder contract bij FC Emmen, maar speelde het eerste half jaar niet”.

Hoogezand is de thuisbasis van Shkodran. Op zijn elfde verhuisde hij van Froombosch naar Hoogezand en na diverse woonplaatsen i.v.m. zijn voetbalcarrière woont hij met zijn 2 dochters al weer enige jaren in Hoogezand. In het dagelijks leven is hij coördinator bij FC Groningen. Hij houdt zich bezig met het coördineren van sponsoren en heeft daarbij de focus op de afdeling “Vrienden van de Opleiding”.


Trainer Jan Schulting van Pelikaan S is zeer content met deze ervaren middenvelder en hoopt op een plezierige en succesvolle samenwerking. Shkodran zelf kijkt uit naar de samenwerking met vele bekende gezichten bij Pelikaan S.