Single Blog Title

This is a single blog caption

SV Bedum verrast Pelikaan S

OOSTWOLD – De belangrijkste wedstrijd van dit seizoen voor Pelikaan S zal nu zaterdag zijn. Het kampioenschap staat na een nerveuze strijd thuis tegen SV Bedum nog niet in de boeken. De Bedumers wonnen zelfs na het enige goedgekeurde doelpunt van Frank Roorda.

Bij de opmaat van de wedstrijd leek Pelikaan S de winst op haar hand te kunnen schrijven, maar het doelpunt werd wegens een buitenspelsituatie afgekeurd. De kentering kwam nadat de Bedumers al voor de thee een voorsprong boekten. Hoewel Pelikaan S vooral in het begin van de tweede helft meer dan een handvol kansen kreeg, kon geen enkele kanskaart worden verzilverd. Zelfs een ogenschijnlijk fraaie kopbal miste doel. De nervositeit sloeg evenwel ook toe bij de Bedumers.

Nadat de scheids tegen Stijn Hekstra al een gele kaart trok vanwege korte kritiek op de grensrechter moest hij na een tweede akkefietje het veld verlaten. Hekstra weigerde evenwel akkoord te gaan met de rode kaart en bleef in het veld. Terwijl het spel tegen de regels in al weer werd hervat, sjouwde een medespeler hem uiteindelijk buiten de lijnen. Pelikaan S wist ook uit deze nieuwe situatie geen voordeel te behalen.

Komend weekend zal bij een gewonnen wedstrijd of bij gelijk spel het kampioenschap wel binnen zijn. Als kampioen in 2J zal het team dan, na vier promoties in vijf seizoenen, een sprong maken naar de eerste klasse. De vier-op-een-rij is evenwel nog geen gelopen race.

Leave a Reply