Single Blog Title

This is a single blog caption

Tommy Wang maakt de overstap naar Pelikaan S

De 20-jarige Tommy Wang maakt komend seizoen de overstap van VV Heerenveen naar Pelikaan S. Tommy woont op dit moment nog in Heerenveen waar hij opgroeide in een echte horeca-familie. Zijn familie exploiteert daar Chinees restaurant Rose Garden. In Heerenveen is hij dan ook begonnen met voetballen, in de jeugd van de VV Heerenveen. De club waar Abe Lenstra in 1936 als 15-jarige zijn debuut maakte in het eerste elftal en waar Ús Abe tot 1954 speelde.

Na een uitstap naar de jeugdopleiding van Cambuur keerde Tommy terug naar de VV Heerenveen. Hij maakte daar als A-junior in het seizoen 2017/2018 zijn debuut in het eerste elftal wat op dat moment uitkwam in de hoofdklasse zondag. VV Heerenveen eindigde dat seizoen als 15e en degradeerde naar de zondag 1e klasse F. Ook dit seizoen kwam de ploeg uit het “Friese Haagje” uit in de 1e klasse F. Bij het stilleggen van de competitie naar aanleiding van de coronamaatregelen stond de ploeg op de 7e plaats.

Omdat Tommy komend studiejaar in Groningen gaat studeren en wonen was hij op zoek naar een club in de directe omgeving van de stad Groningen. Het bestuur van Pelikaan S is blij met de komst van de jonge verdediger die op meerdere posities kan spelen.