Single Blog Title

This is a single blog caption

Verslag pelikaan-S – Poolster

Pelikaan S-Poolster
Vandaag was het de beurt aan Poolster om, wellicht net als vorige week, een puntje mee te nemen naar Spijk. Pelikaan S kende een goede voorbereiding door vorige week te winnen tegen het altijd lastige Glimmen, met daarin de gebroeders Oosterhof. In Glimmen werd het 3-4 voor Pelikaan S en hield daarmee de kansen op een derde!! achtereenvolgend kampioenschap levend. Vandaag moest worden afgerekend met de mannen uit Spijk, mouwen opgestroopt dus……
Het zeer vaardig uit de startblokken komende Pelikaan S startte enthousiast met binnen vijf minuten twee doelpogingen die beide van de lijn moesten worden gehaald door de verdediging van Spijk, de keeper was al gepasseerd. Een bal op de lat door een verraderlijk schot van Petrit leidde al in dat er vanmiddag iets stond te gebeuren. Op aangeven van Handrit mocht broertje Petrit de bal binnenschuiven. Freddy legt drie minuten later de bal op Danny die de bal inglijdt, 2-0. Het was enkel eenrichtingsverkeer en de mannen uit Spijk wisten even niet wat hen overkwam. Ze werden overlopen door de aanvallers en middenvelders van de thuisploeg die de dubbele cijfers al voor hun ogen zagen. Rafael was er als de kippen bij om een afgevallen bal die door Freddy op de lat was beland zwevend door de lucht binnen te koppen. De 4-0 was weer een een-tweetje van de gebroeders Hoxhai die door handrit in de kruising werd geschoten. Opvallend was de manier waarop deze aanval ontstond.  Met een weergaloze Aktie speelde Anton Jongsma zijn verdediger uit, buitenkantje links om de speler heen en zelf aan de linkerkant de speler voorbij lopen, fantastisch om te zien, hiervoor kom je graag naar voetbal kijken!! Voor de rust maakt Danny zijn tweede van de middag door een mooie voorzet van Wasim vanaf de 16-meter lijn in de verre hoek te koppen. Freddy maakt zijn eerste na een overstapje van Anton, de bal wordt rustig in de hoek geplaatst. 6-0 en de 2e helft moet nog beginnen.
Na de thee gaat het weer los en maakt Danny zijn 3e van deze middag door een corner van Handrit in te koppen. In de 60e minuut komt Ivano binnen de lijnen voor de moe gestreden Rafael. Een handsbal van een verdediger van Poolster betekent ook nog een penalty die aan Ali wordt gegund, hij stelt zijn vrienden niet teleur en schiet hard binnen. Met Joni voor Handrit wordt er nog meer frisse energie gebracht. Een schot van Wasim op de paal wordt door de net ingebrachte Joni terug gelegd op Freddy die de 9-0 tegen de touwen tikt. Als dank voor deze intikker stelt Freddy Joni in de gelegenheid om ook te scoren en daarmee zijn de dubbele cijfers een feit. Dat er ook nog een 11e goal wordt gemaakt mag geen naam hebben want deze wordt gemaakt door een toch al ongelukkige speler van Poolster. Het team uit Spijk wist onze keeper Rick Hofkamp slecht een keer te bewegen tot een redding, dus die kleren kunnen zo weer de tas in. Gezien dit verslag lijkt het alsof Poolster geen mogelijkheden heeft gehad en niet heeft kunnen voetballen en dat is ook echt zo. We hebben ze niet kunnen betrappen op vloeiende aanvallen en doelgerichte kansen. Het was voor hen een …middag!!
Volgende week naar het idyllische Appingedam voor een treffen met de Pelikanen. Ook hier zullen de messen weer geslepen moeten zijn. VVG maakte dit weekend geen fouten door de Pelikanen te verslaan met 2-0. Zo blijft het 7 wedstrijden voor het einde van de competitie retespannend in3C!!

Anne Posthumus